Wie kent niet het grote nationale event Sail? Mooie klassieke schepen maken elke zomer hun opwacht en varen door de havens langs honderdduizenden enthousiaste en bewonderende kijkers. Zo ook dit jaar, maar dan tussen Arnhem en Tolkamer ter ere van het 300-jarig bestaan van het Pannerdensch Kanaal.

De Roswaard ligt aan dit kanaal, een verbindingstuk van de Rijn. Afgelopen zondag 19 augustus waren het geen volgeladen rijnaken die langsvoeren maar stomers, sleepboten, antieke aakjes, tjalken en wat dies meer zij. Wij zaten eerste rang, het zonnetje scheen: pret voor 10!

De buurman organiseerde die dag een heus Piratenfeest: honderd gasten in piratenkostuum, zwarte tanden, lapjes voor ogen, houten benen (niet echt hoor), piratenmuziek en een enorme katapult met waterballonnen erin om elke langsvarende boot te bombarderen! Langs het water hing een groot doek met “enteruuuuuu” erop: het was allemaal net echt……..
Dus pas op de volgende keer dat je langskomt: er kunnen nog piraten langs de kant van het pad liggen. Je bent gewaarschuwd!
RouteContactSite info